Jouw verhaal

Jouw verhaal

Ben je te vondeling gelegd of heb jij je kind te vondeling gelegd? Dan kun je rondlopen met allerlei vragen. Vragen waar je niet altijd antwoord op krijgt. Het kan helpen om ervaringen van anderen te lezen of je eigen verhaal op op de site te plaatsen.

Jouw verhaal insturen

Stuur jouw verhaal in via het contactformulier. Je verhaal wordt zo snel mogelijk op de site geplaatst.

Stuur je verhaal in

Het boek 'Eigen Bloed'

'Je geeft je kind toch niet zomaar weg?' Inderdaad, dat doe je niet zomaar. In Eigen Bloed (Uitgeverij Entos en Fiom, 2012) vertellen acht moeders en een vader waarom ze niet zelf voor hun kind kunnen zorgen. Er staat ook een interview in met een vrouw die haar kind te vondeling legde. 

Boek eigen bloed

Vondeling uit de Tweede Wereldoorlog

Riek Asmus-Prins uit Appingedam weet niet wie haar ouders zijn en wat er in de eerste vier maanden van haar leven is gebeurd. Ze vertelt erover bij RTV Noord.

Interview met vondeling Celine Stroucken

Laura van der Burgt interviewde Celine Stroucken voor LINDA. Celine werd vlak na haar geboorte te vondeling gelegd in de hal van een flat. Ze weet nog altijd niet wie haar echte ouders zijn.

Vondeling

Celine, te vondeling gelegd in Nederland: 

Celine is in 1984 te vondeling gelegd in Nederland. Zij is op zoek naar haar biologische ouders omdat ze wil weten waar ze vandaan komt. Hans van Hooff, beleidsmedewerker Fiom, legt uit waarom het zo belangrijk is om afstammingsinformatie te hebben. Beiden delen de mening dat een vondelingenluikje niet de gewenste oplossing is.

Interview in NCRV Gids

In de NCRV Gids verscheen naar aanleiding van het programma 'Gevonden', een interview met Femmie Juffer, hoogleraar aan de Universiteit Leiden op het gebied van adoptie en pleegzorg over de gevolgen van het te vondeling gelegd worden. 

Interview met vondeling Niek van Daal

In de Volkskrant en in het Algemeen Dagblad verschenen eerder interviews met vondeling Niek van Daal, waarin hij vertelt over de invloed hiervan op zijn leven.

Stuur je verhaal in