Jouw verhaal

Ben je te vondeling gelegd of heb jij je kind te vondeling gelegd? Dan kun je rondlopen met allerlei vragen. Vragen waar je niet altijd antwoord op krijgt. Het kan helpen om ervaringen van anderen te lezen of je eigen verhaal op op de site te plaatsen.

Stuur je verhaal in

Joyce legde haar baby te vondeling

"Baby te vondeling gelegd bij politiebureau", kopten de kranten in 2012. En daarna: "Moeder vondelingetje opgespoord". Joyce, toen 35 jaar oud en moeder van een 15-jarige zoon, vertelt haar verhaal. Hoe kwam ze ertoe om haar baby te vondeling te leggen?  

schommel vondeling ervaringsverhaal

Het boek 'Eigen Bloed'

'Je geeft je kind toch niet zomaar weg?' Inderdaad, dat doe je niet zomaar. In Eigen Bloed (Uitgeverij Entos en Fiom, 2012) vertellen acht moeders en een vader waarom ze niet zelf voor hun kind kunnen zorgen. Er staat ook een interview in met een vrouw die haar kind te vondeling legde.

Boek eigen bloed

Vondeling uit de Tweede Wereldoorlog

Riek Asmus-Prins uit Appingedam weet niet wie haar ouders zijn en wat er in de eerste vier maanden van haar leven is gebeurd. Ze vertelt erover bij RTV Noord.

Interview met vondeling Celine Stroucken

Laura van der Burgt interviewde Celine Stroucken voor LINDA. Celine werd vlak na haar geboorte te vondeling gelegd in de hal van een flat. Ze weet nog altijd niet wie haar echte ouders zijn.

Vondeling

Interview NCRV

Nooit zullen weten wie je ouders zijn en waarom je bent achtergelaten. Met die vragen worstelen vondelingen hun hele leven. In het KRO-NCRV-programma Gevonden volgt Joris Linssen met vondelinge Els het spoor terug. Wat doet dit met je? Femmie Juffer, hoogleraar aan de Universiteit Leiden op het gebied van adoptie en pleegzorg vertelt erover in een interview. (november 2015).

Vondeling

Interview met vondeling Niek van Daal

In de Volkskrant en in het Algemeen Dagblad verschenen eerder interviews met vondeling Niek van Daal, waarin hij vertelt over de invloed hiervan op zijn leven.

Vondeling Jouw verhaal Fiom