Werkwijze

Je kunt je inschrijven in de Fiom KID-DNA Databank, door op de website het online inschrijfformulier voor donoren of donorkinderen in te vullen. Als je het online formulier hebt ingevuld, krijg je een bevestiging van je inschrijving. Binnen 14 dagen ontvang je het wangslijmpakket. Mocht je deze niet ontvangen, neem dan contact met ons op.

kid-dna-stap-voor-stap-aanmelding

Hoe nu verder?

Na ontvangst van het afnameformulier bij Fiom en het wangslijmpakket bij het CWZ ontvang je hiervan per mail een bevestiging. Hierna maakt het CWZ een DNA-profiel op dat in de Fiom KID-DNA Databank opgenomen wordt. Je ontvangt per mail een bevestiging van de opname van je DNA-profiel. Hierna zal jouw DNA-profiel worden vergeleken met alle andere, op dat moment aanwezige, DNA-profielen. Als er een zekere mate van overeenkomst is, zijn nadere berekeningen nodig om een definitieve match af te geven. Wanneer er een match gevonden wordt met een ander DNA-profiel, neemt een Fiom-medewerker contact met je op. Wanneer er nog geen match is, ontvang je geen bericht. Het kan enige tijd duren voordat er een match gevonden wordt. Dit is afhankelijk van de inschrijving van jouw donor in de databank. Elke week worden er nieuwe profielen ingelezen in de databank en vergeleken met alle aanwezige profielen, waaronder jouw profiel. Mocht het CWZ in de toekomst een match rapporteren, dan neemt een hulpverlener van Fiom contact met je op. 

 

Statusupdate

Elk kwartaal ontvang je per mail een algemene statusupdate. In deze statusupdate word je geïnformeerd over het aantal inschrijvingen en matches en ander nieuws rondom de Fiom KID-DNA Databank en het thema donorconceptie. Als je de e-mail ontvangt, zijn alle betrokkenen al op de hoogte gebracht en kun je ervan uitgaat dat als je niets gehoord hebt er voor jou geen nieuws was.

Mocht je de statusupdate nog niet ontvangen dan kun je jezelf daar hier voor aanmelden. 
 

Inschrijven Donorkinderen    Inschrijven Donoren      

6.