Kosten van inschrijving

Voor donorkinderen brengt inschrijving in de Fiom KID-DNA Databank kosten met zich mee. Voor donoren, van voor 2004, is inschrijving gratis. 

Inschrijving donoren

Inschrijving voor donoren (van voor 2004) is gratis, omdat deze kosten worden vergoed door het Ministerie van VWS. Donoren die al ingeschreven zijn, kunnen hun inschrijfgeld terugvragen

Medisch Centrum Bijdorp donoren

Voor donoren die gedoneerd hebben in Medisch Centrum Bijdorp geldt een aparte regeling. Het ministerie van VWS vergoedt de inschrijving in de Fiom KID-DNA Databank volledig voor deze donoren.

Inschrijving donorkinderen

De kosten van de inschrijving in de Fiom KID-DNA databank zijn €250,- voor donorkinderen. Dit geld is nodig om de opslag van de DNA-profielen en het onderzoek in het CWZ-laboratorium te betalen. Fiom doet haar werk voor de Fiom KID-DNA Databank kosteloos. 

Soms is het DNA van de moeder nodig om voldoende zekerheid te krijgen. In dat geval dient ook de moeder van het donorkind haar DNA af te staan. De kosten hiervoor bedragen €150,-. 

Medisch Centrum Bijdorp donorkinderen

Ben je na 2004 verwekt in Medisch Centrum Bijdorp, dan geldt een aparte regeling. Het Ministerie van VWS draagt €50 bij in de kosten voor deze donorkinderen. Dit betekent dat je zelf nog €200,- moet betalen.  

Informatie en inschrijven Donorkinderen    Informatie en inschrijven Donoren