Ervaring met MC Bijdorp

In 1994 ben ik in contact gekomen met MC Bijdorp omdat ik als alleenstaande vrouw heel graag een kindje wilde. De intake was heel eenvoudig en ik kreeg spuiten mee om de eitjes tot rijping te laten komen. Ik mocht zelf kiezen waar mijn donor aan moest voldoen dus heb ik gekozen voor een donor die mijn kenmerken had.

Na een paar weken kreeg ik mijn eerste inseminatie, maar helaas was het niet gelukt. Ik ben nog twee keer terug gegaan maar ook deze twee pogingen zijn mislukt. Ik werd geïnsemineerd in een klein kamertje waar een bed stond en waar niet veel ruimte was om te lopen. Ik vond de arts héél bot en onpersoonlijk.

Na de derde keer ben ik gestopt. Het vergde te veel van mijn lichaam en geest. Ik weet dat er iedere keer een andere kleur rietje werd gebruikt en de arts bleef maar aandringen dat ik door moest blijven gaan. Nu ben ik blij dat het toen niet gelukt is, hoe graag ik ook een kind had willen hebben. De negatieve berichten van Bijdorp vind ik niet raar, want achteraf had ik er geen goed gevoel over.

Ik wens alle donorkinderen heel veel succes bij het zoeken naar hun donor.