Vechten voor gehoor

46 jaar geleden ben ik geadopteerd door een Nederlandse christelijke familie die al zelf 2 zonen hadden. Alleen mijn verhaal is niet een sprookje. Al vanaf klein meisje heb ik altijd moeten vechten voor gehoor, want in het gezin daar werd met de harde hand gereageerd. Want ja hun eigen kids waren altijd goed. Ik was het bekende 3e wiel aan de wagen en voor de buitenwereld moest het overkomen als perfecte familie. Bij vragen om mijn afkomst, werd meteen gezegd dat ik niet zo ondankbaar moet zijn en dat mijn adoptie heel veel geld heeft gekost. Hallo, heb ik hierom gevraagd?

Het enige wat ik wilde was antwoord over mijn afkomst, maar na een lange zoektocht en elke keer teleurgesteld en zo onzeker over wie je bent en of je echt alleen bent op deze wereld en of je ouders nog leven. Heb ik nog broers of zussen? Ik heb vorig jaar een DNA test besteld en opgestuurd en wat ik altijd had gedacht, kwam uit. Ik ben dus geen Koreaanse, maar Japans en nog iets maar heb ook familie gevonden.

Ik verbaas me wel waarom na de Koreaanse oorlog zoveel mix kinderen ter adoptie werden gesteld. En waarom het zolang heeft geduurd dat de overheid adoptie uit het buitenland heeft gestopt en waarom ze zolang aan die kinderhandel hebben toegestemd. En waarom ze de adoptie kinderen en volwassene niet helpen. Om ervoor te pleiten om internationale DNA bank op te richten en de DNA testen gratis te stellen voor alle adoptie kinderen en volwassene die naar hun roots willen zoeken. En hun alle teleurstellingen te voorkomen. En ook dat adoptie papieren ook niet vaak kloppen met de werkelijkheid. En betere hulp, bv. tolk en maatschappelijke hulp, want ik heb hier dagelijks last van. En ook dat je altijd op anderen moet afwachten. Heel veel emoties en afwijzingen is dit een oplossing.