Jouw verhaal

Wil je weten hoe anderen hun adoptie ervaren? Of hoe ze hun zoektocht (via DNA-databanken) hebben ervaren?
Het kan je helpen om de ervaringen van anderen te lezen over hun zoektocht, over adoptie en het zoekproces.

Lees ook verhalen van anderen over hun zoektocht naar biologische familie

Zoektocht via internationale DNA-databanken

Weten wie je bent is iets heel wezenlijks

Amanda (33) is geboren in Sri Lanka. Dat is zeker. Over wat er daarna is gebeurd, bestaat veel onduidelijkheid. Haar geboortecertificaat klopt niet en toen ze dacht haar biologische familie te ontmoeten, wachtte haar een onaangename verrassing. Tegelijkertijd richt ze een organisatie op die andere geadopteerden uit Sri Lanka helpt. Lees over Amanda's ervaringen en stichting

Foto van Sri Lanka bij ervaringsverhaal van geadopteerde

Geadopteerd en DNA-onderzoek: een voortdurende reis

Je bent geadopteerd, maar er is vroeger geknoeid met je adoptiepapieren. Toch wil je graag weten waar je vandaan komt. En misschien ook wel biologische verwanten vinden. “Zoeken met behulp van DNA heeft ook voor geadopteerden veel potentie”, aldus Jeroen (38). Hij vertelt zijn ervaringen.

Geadopteerde Jeroen over zoektocht mbv DNA

Zoeken naar familie in China met je telefoon 

Zoeken naar je biologische familie kan op verschillende manieren. Voor vondelingen zijn DNA-databanken tegenwoordig een uitkomst. Maar er is meer. In de Chinese provincie Hunan wordt op dit moment een poster van Wen Xin (20) verspreid. “Misschien herkennen familieleden of mensen uit de omgeving van mijn biologische ouders mijn foto.” Lees het verhaal van Wen.

Wen_ervaringsverhaal_zoektocht internationale DNA-Databanken

Adoptieverhaal

Zo stroom ik van je over

Je adoptieverhaal beschrijven in een boek. Voor Eke Mannink was het een innerlijke drang en tegelijkertijd was het niet het eerste onderwerp waar ze aan dacht voor haar debuutroman. “Dit verhaal drong zich op. Nu het af is, kan ik verder met mijn andere boeken.”

In gesprek met de schrijfster van Zo stroom ik van je over.

Plots staat ze daar, je moeder 

Ik ben nu 48 jaar oud en begin me vragen te stellen na het overlijden van beide adoptieouders. Ik herinner me dat op mijn 17e levensjaar tussen maas en lippen even verteld werd dat mijn broer en ik beiden geadopteerd waren. Shock, ongeloof maar voor mijn broer meer als mij eerlijk gezegd. Lees het ervaringsverhaal.

Meer verhalen lezen

Jouw verhaal insturen

Stuur jouw verhaal in via het contactformulier. Je verhaal wordt zo snel mogelijk op de site geplaatst.

Stuur je verhaal in