Fiom en draagmoederschap

Draagmoederschap is – naast de positieve inzet van alle betrokkenen  – een intensieve periode. In emotioneel, lichamelijk en praktisch opzicht. Gaandeweg het traject kunnen allerlei vragen en gevoelens opspelen. Dan is het fijn dat je hier ergens mee terecht kunt. Bij Fiom is dat mogelijk.

Vragen en gevoelens kunnen bijvoorbeeld gaan over de veranderingen in de relatie tussen wens- en draagouders. Twijfels en onzekerheden die soms de kop opsteken. Gevoelens van jaloezie, die je niet had verwacht.

Het helpt om dat soort dingen te bespreken met een betrouwbaar en neutraal persoon. Iemand die hier met jou of jullie naar kijkt. Samen kunnen jullie bespreken en ontdekken hoe met de veranderende situatie om te gaan. Ook heeft Fiom een kenniscollectie met veel informatie, cijfers en onderzoeken op het gebied van draagouderschap.

Begeleiding bij hoog- en laagtechnologisch draagmoederschap

Bij hoogtechnologisch draagmoederschap krijg je tijdens het traject vanuit het VUmc intensieve begeleiding. Maar misschien wil je in het vóórtraject van aanmelding al eens praten, ter oriëntatie. Dat kan bij Fiom.

Bij laagtechnologisch draagmoederschap is tussenkomst van een ziekenhuis niet nodig. Toch is aandacht voor begeleiding hier minstens zo belangrijk. Omdat deze begeleiding niet voor jullie geregeld wordt, is het zaak om je in een vroeg stadium goed te laten informeren.

Lees meer over onze begeleiding