DNA-profiel uit wangslijm

Binnen 14 dagen inschrijving in de Fiom KID-DNA Databank krijg je een wangslijmpakket toegestuurd. Zijn er kosten verbonden aan jouw inschrijving, dan ontvang je het pakket binnen 14 dagen na ontvangst van jouw betaling.

Is bij inschrijving DNA altijd nodig? 

Ja, het is altijd nodig je DNA af te staan. De methode om een DNA-profiel te verkrijgen, is heel eenvoudig. Je hoeft geen bloed af te staan, omdat we werken met het afnemen van een monster van het wangslijmvlies. Dit is net zo betrouwbaar als een bloedmonster.

Procedure wangslijm voor afname DNA

Nadat je bij jezelf wangslijm afgenomen hebt, stuur je dit in bijgevoegd doosje op naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Het afnameformulier stuur je terug naar Fiom. Mocht er iets misgaan bij de afname van je wangslijm, neem dan contact op met Fiom.

Geen bruikbaar DNA uit wangslijm

Soms komt het voor dat uit je wangslijm geen bruikbaar DNA-profiel kan worden opgesteld. Fiom neemt dan contact met je op met het bericht dat er een nieuw wangslijmpakket of een FTA-kaartje (een vingerprik waarmee je een druppel bloed afneemt ten behoeve van het opstellen van het DNA-profiel) aan je toe wordt gezonden.

Meer informatie over DNA

Wat doet het CWZ met mijn DNA?