Werkwijze

Je kunt je inschrijven in de Fiom KID-DNA Databank, door op de website het online inschrijfformulier voor donoren of donorkinderen in te vullen. Als je het online formulier hebt ingevuld, krijg je een bevestiging van je inschrijving. Binnen 14 dagen ontvang je het DNA-afnamepakket. Mocht je deze niet ontvangen, neem dan contact met ons op.

Bekijk onze tijdelijk gewijzigde dienstverlening in verband met het coronavirus. 

 

kid-dna-stap-voor-stap-aanmelding

Hoe nu verder?

Zodra het afnameformulier bij Fiom en het DNA-afnamepakket bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) is ontvangen, bevestigen we dit per e-mail. Het CWZ maakt vervolgens een DNA-profiel op, dit profiel wordt opgenomen in de Fiom KID-DNA Databank. Het CWZ vergelijkt jouw DNA-profiel met de profielen die al in de KID-DNA Databank staan (een zogenaamde run). Bijna iedere week wordt er een run gedaan waarbij het CWZ kijkt of er nieuwe matches zijn. Daarna volgen de statistische berekeningen. Dit proces duurt ongeveer 14 weken. 

Wanneer er een match gevonden wordt met een ander DNA-profiel, neemt een Fiom-medewerker binnen drie weken contact met je op. Wanneer er nog geen match is, ontvang je hiervan geen bericht. 

Privacy

De Fiom KID-DNA Databank bevat alleen materiaal van mensen die zich vrijwillig hebben ingeschreven en onderling gekoppeld willen worden. Daarnaast verstrekt Fiom het DNA-materiaal aan het CWZ zonder persoonsgegevens. Zo wordt jouw privacy gewaarborgd

Statusupdate

Elk kwartaal ontvang je per mail een algemene statusupdate. In deze statusupdate word je geïnformeerd over het aantal inschrijvingen en matches en ander nieuws rondom de Fiom KID-DNA Databank en het thema donorconceptie. Als je de e-mail ontvangt, zijn alle betrokkenen al op de hoogte gebracht en kun je ervan uitgaan dat als je niets gehoord hebt er voor jou geen nieuws was.

Mocht je de statusupdate nog niet ontvangen dan kun je jezelf daar hier voor aanmelden. 

Inschrijven Fiom KID-DNA Databank

Inschrijven Donorkinderen    Inschrijven Donoren