Anonieme spermadonor

Ik ben Sophie en in 1999 verwekt door een niet-anonieme zaaddonor. Mijn moeders hebben er bewust voor gekozen om een B-donor te kiezen (niet anoniem), zodat ik hem later in mijn leven zou kunnen ontmoeten als ik daar behoefde aan had.

Rond 2000 werd bekend dat er in 2004 een wetswijzing zou komen waarbij donoren niet meer anoniem mochten zijn. In 2003 heeft mijn vader zijn B-loket veranderd in een A-loket (anoniem). Mijn ouders zijn niet op de hoogte gebracht en sindsdien zijn er geen gegevens meer van mijn vader te verkrijgen.

Ik heb een fijne thuissituatie en heb nooit het verlangen gehad om mijn vader te ontmoeten om welke reden dan ook, maar het zit mij erg dwars dat dit zomaar heeft kunnen gebeuren. Ik weet niet wat zijn motief was om dit te veranderen en waarom de spermabank geen bericht heeft gedaan aan mijn moeders. Toen ik dit verhaal hoorde heb ik besloten dat ik nooit contact wil hebben met mijn vader, zelfs als ik die kans onverwacht wel krijg.

Hij heeft in 2003 de beslissing genomen geen enkel contact met mij te willen en als hij hiervan spijt heeft is dat heel jammer voor hem. Desondanks zou ik wel heel graag contact willen hebben met eventuele halfbroers en zussen. Ik ben opgegroeid als enig kind en nu pas merk ik hoe erg ik een broer of zus eigenlijk mis. Ik hoop dat er ooit een match wordt gevonden tussen mij en een broer of zus.

Lees meer verhalen van donorkinderen