Gedoneerd in jaren 90: ik ontvang jullie met open armen

Beste mensen,

Hier volgt een oproep en mijn verhaal.

Van 1990 tot 1993 ben ik zaaddonor geweest in kliniek van Dr Karbaat in Barendrecht. Ik heb bij mijn eerste gesprek met dr Karbaat aangeven geen anonieme donor te willen zijn. Dat was geen probleem, ik heb een formulier ondertekend.

Ik 1998 kreeg ik een brief die niet voor mij bedoeld was, maar voor een notaris in Eindhoven. Daar stond de naam en geboortedatum van mijn donorkind in. Geen adres. Er werd gevraagd of het kind contact met mij mocht opnemen wanneer het 16 jaar zou zijn. Ik vond het een rare vraag, ik was toch geen anonieme donor. Ik belde naar het kliniek. Daar werd mij verteld dat de brief niet voor mij was bedoeld. Zelf heb ik geprobeerd het kind te achterhalen, maar dat lukte mij niet. Gebeld met kliniek maar mij werd verteld dat ik opdringerig bezig was.

In 2009 contact gezocht met het Fiom Den Bosch en deze hebben het kind kunnen traceren. Ik had ook mij bloed afgegeven voor DNA-onderzoek. Dat is ook gebeurd met het kind. Uitslag was geen match, ik vond het verschrikkelijk voor het kind en moeder. Ik was ook teleurgesteld, haar geboortedatum stonden al jaren in mijn agenda. Dokter Karbaat had gewoon de kluit bedonderd.

Heb ook mijn medisch dossier in Nijmegen opgevraagd en daar had hij 'niet anoniem' gewijzigd in 'anoniem'. Ik heb hem gebeld, en hij deed erg onnozel, kon zich het niet herinneren. De kans dat ik een donorkind zou vinden, was minder dan 1% zei hij mij.

In 2018 heb ik ook mijn DNA laten analyseren door Family Tree DNA en My Heritage in USA. Daar kwam in 2019 een match vanuit My Heritage. Een zoon 27 jaar oud. Hij was niet op de hoogte dat hij zaaddonorkind was en best wel geschrokken. We hebben elkaar 3 maal ontmoet. Bij Fiom is er nog geen match geweest.

Nu is mijn vraag of er ouders zijn die begin negentiger jaren in Barendrecht zijn geweest. Volgens een verpleegkundige zou het 10 keer gelukt zijn, ik weet ook niet of ze de waarheid sprak. Ik ben de jongste niet meer. Ik zou nu ik nog goed ben de kinderen dolgraag willen ontmoeten. Op mijn 18 jaar was ik 180 cm, kuiltje in mijn kin, slank, opening in voortanden, donkerbruin krullend dik haar. Blauw grijze ogen. Gek van muziek en ondernemend. Mijn DNA gegevens zijn bij het Fiom Den Bosch bekend en ook bij Family Tree DNA en My Heritage USA.

Ik hoop dat er matches komen, ik ontvang jullie met open armen.