Dromen

09-06-2009 - De dingen in het leven die zo vanzelfsprekend lijken, zijn dat niet altijd. Een man, een vrouw, een wens! Maar wat eens vanzelfsprekendheid lijkt, wordt ineens niet bewaarheid. Dromen vallen in duigen en de wens… die wordt alsmaar groter.
Wat nu, als deze vanzelfsprekende wens niet lukt? Vele opties passeren de revue. De techniek staat nu eenmaal voor niets. Alleen maakt het de keuze niet makkelijker.

Hij, een jongen nog, zowat een man. Zij, een meisje, zowat een vrouw. Ze werden verliefd. Samen groeiden ze uit tot man en vrouw. De toekomst lag voor hen open. Ze hadden alle tijd van de hele wereld.

Maar tijd is wreed. De tijd tikt ongenadig door. De tijd stopt geen seconden. Maar ze lachten er om want, de toekomst was ver…

Om hen heen werden vrienden zwanger. Ja, zij hadden wel die wens maar dat kwam nog wel. Alles op zijn tijd. En de tijd, die tikte door. Er kwamen vele kraamvisites. De wens groeide uit tot een droom. Een dergelijke droom moet toch in vervulling gaan? Ongenadig tikt de tijd.

We kennen elkaar van lang geleden. Je was een jonge man en werd verliefd. Ik zag de liefde bij jullie beiden ontluiken. De laatste jaren zagen we elkaar nauwelijks, maar op afstand bleven we elkaars leven volgen. Jullie biologische klok liep, maar er gebeurde niets.

Als jullie uit de vele opties die er zijn eindelijk denken de juiste optie te hebben gekozen, verschijnt mijn boek. Je bent de eerste die het koopt en reageert onmiddellijk. De optie die een week geleden nog een goede optie voor jullie leek te zijn, stond door mijn boek bij jullie op losse schroeven…

Het deed mij verdriet.

Maar dromen zijn niet louter en alleen bedrog, want zie wat er uiteindelijk is uitgekomen. Een droom komt uit! Jullie eigen woorden. De geboorte van een wonderschone dochter!

Renée de Bode-Grollée