Een geadopteerde puber in huis? De tienertijd is een boeiende ontwikkelingsfase, waarin vaak allerlei extra opvoedvragen ontstaan, omdat er veel verandert. Misschien maak je je zich zorgen, maar schreeuwt je puber om zelfstandigheid? Of twijfel je juist of je te beschermend bent? Je krijgt informatie over normale én adoptie gerelateerde ontwikkelingen in de puberteit, waarbij de voor adoptieouders bekende thema’s, zoals hechting, identiteit, rouw en loyaliteit, worden opgefrist en gelinkt aan deze levensfase. Inhoudelijk is de online variant vergelijkbaar met de offline basiscursus.

Programma

Deze online cursus bestaat uit een e-learning en drie gezamenlijke online ochtenden. De e-learning loop je voorafgaand aan elke gezamenlijke ochtend zelfstandig door. In de gezamenlijke bijeenkomst is zeker ook ruimte voor onderlinge uitwisseling. Het heeft de voorkeur als de ouders samen deelnemen. Als dat niet lukt kan je eventueel ook iemand vragen deel te nemen die nauw bij je gezin betrokken is.

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus is voor adoptieouders met kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar (in de (beginnende) puberteit). Er worden ervaringen uitgewisseld en er wordt met opdrachten gewerkt. Het is dus fijn als je eigen voorbeelden en vragen kunt inbrengen.

Deze cursus is niet geschikt voor gezinnen met ernstige problematiek. Bij twijfel kunt je bellen met 030-2330340 (afdeling nazorg).

Praktische informatie

  • Er is plaats voor 5 ouderparen (of alleenstaande ouders). Als u als ouders niet samen kunt komen, kunt u iemand meenemen die ook nauw bij uw gezin betrokken is.
  • De cursus wordt gegeven door twee medewerkers van Adoptievoorzieningen.
  • Kosten: €90,-.

Aanmelden cursus

Er is op dit moment geen nieuwe cursusdatum gepland. Wil je op de hoogte worden gehouden van eventuele nieuwe startdata? Geef dan je gegevens aan ons door, we mailen je als er een nieuwe datum bekend is.

Interesse in cursus

Geef via onderstaande button je gegevens door.

Interesse doorgeven