Aspirant-adoptieouders

Als je een kind wil adopteren, ga je vaak een onzekere tijd tegemoet. Het aantal kinderen dat naar Nederland komt, is de laatste jaren afgenomen. In veel landen kunnen de kinderen in eigen land worden geadopteerd. Verder worden de eisen die de landen van herkomst aan aspirant-adoptieouders stellen steeds strenger. Het is niet precies aan te geven hoe lang het adoptietraject duurt. Dit is erg afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. De meeste procedures duren tussen de twee tot vijf jaar. Hier kun je meer te weten komen over adoptiekinderen, de adoptieprocedure en wetgeving.

Op dit moment krijgen wij veel vragen over de mogelijkheid tot adoptie van kinderen uit de door de aardbeving getroffen gebieden in Turkije en Syrië. Het zijn verschrikkelijke beelden en wij begrijpen dat mensen willen helpen. Slachtoffers van de aardbeving ervaren momenteel extreme stress. Een plotselinge verhuizing naar een nieuw land en een nieuwe familie kan een enorme psychologische impact hebben.

Het adopteren van kinderen uit rampgebieden behoort niet tot de mogelijkheden. De kinderen worden opgevangen in het land zelf. Het interlandelijk adopteren van een kind is een zorgvuldig proces waar het belang van het kind voorop staat. Fiom kan helaas verder geen vragen beantwoorden over dit onderwerp. Voor verdere vragen verwijzen wij naar de Centrale Autoriteit – 070-370 62 52.