De meeste adoptieouders hebben de eerste jaren na aankomst van hun kind veel vragen. Dan kan het wel eens prettig zijn om met een deskundige van gedachten te wisselen. Over eten, verdriet, slapen, bezoek, knuffelen, onrustig gedrag, hechting. Hoort het erbij of is er toch iets meer aan de hand? Wat heeft jouw kind in deze fase nodig? En hoe kun je dat bieden?

Al dit soort vragen kun je stellen in een consultatiegesprek bij je thuis. Samen met een ervaren adoptiedeskundige bespreek je het gedrag van je kind(eren). Je krijgt direct persoonlijk advies over hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan.

Adoptieouders - Consult aan huis.jpg

Voor wie is het consult aan huis?

Het consult aan huis is voor adoptieouders waarbij het kind jonger is dan 13 jaar. Afhankelijk van de vraag wordt bekeken of het wenselijk is dat je kind bij het consult aanwezig is.

Waar en wanneer?

Het gesprek vindt binnen zes tot acht weken na je aanvraag plaats. Het consult aan huis vindt in principe bij je thuis plaats, maar afhankelijk van de ligging van je woonplaats kan de afspraak ook op een locatie bij jou in de regio plaatsvinden.

Ouderbijdrage

€ 45 voor een consult van maximaal twee uur.

Consult aan huis

Aanvragen

Je kunt een consult aan huis aanvragen door te bellen naar 030 – 233 03 40, keuze 3 (ma t/m do 9.30 – 12.30 uur) of een e-mail te sturen. Er volgt dan eerst een intake.