Fiom in de media

Het verwerken van een abortus, je kind afstaan, een onbedoelde zwangerschap, op zoek gaan naar je (biologische) familie. Ingrijpende levensgebeurtenissen waarover het niet altijd makkelijk praten is.

Fiom wil juist deze onderwerpen aansnijden en voor het voetlicht brengen. Om ze bespreekbaar te maken, om zo taboes te doorbreken. En om mensen uit hun isolement te halen en ze de weg te wijzen naar professionele hulp.

Om bepaalde thema’s of standpunten onder de aandacht te brengen, benadert Fiom actief de media maar worden we ook regelmatig bevraagd. Ook onderhouden we contact met human interest bladen, om ervaringsverhalen over onze Fiom-thema’s gepubliceerd te krijgen.

Media wist ons te vinden
We hebben regelmatig zelf de publiciteit opgezocht om onze thema’s op de agenda te zetten en te houden. Naast de grote hoeveelheid eigen nieuwsberichten en de nieuwsbrieven werden er dit jaar 2 persberichten verstuurd. Eén over de publicatie van de LATAR (Landelijke Afstand ter Adoptie Registratie)en het andere bericht ging over de mogelijkheid voor donorkinderen om zich gratis in te schrijven.

Er was dit jaar veel media-aandacht rond het thema Ongewenste Zwangerschap (Zevenpuntenplan, Subsidie Siriz/Fiom, draagmoederschap en abortus). Ook donorverwantschap kende nieuwsmomenten (Carla Dik Faber pleit voor gratis inschrijving donorkinderen, Nieuwsuur uitzending: Spermadonoren roepen andere donoren op om zich kenbaar te maken). Verder hebben we aanzienlijk meer inhoudelijk bijgedragen aan magazine uitgaven.